Brugere bedes tage stilling til GIS -objekter som krydser kommunegrænser

17. november 2020

Denne nyhed henvender sig kun til brugere, som redigerer deres data i Arealeditering.

I Arealeditering version 1 (det  gamle editeringssite) bliver objekter, som krydser kommunegrænsen, ikke gældende og synlige for alle, før de er godkendt af den ansvarlige. Indtil da, ligger de som udkast i Samarbejdsmodulet (DRAFT) i Arealeditering version 1 (det  gamle editeringssite).

I forbindelse med lancering af Arealeditering version 2, vil objekter, som endnu ikke er godkendt af den ansvarlige kommune, blive slettet den 3. december og bliver derfor ikke vist i Arealeditering version 2.

Tag stilling til de objekter der krydser kommunegrænsen

Det betyder, at du og dine kommunenaboer skal godkende objekter fra Samarbejdsmodulet (DRAFT) inden den 3. december (se vejledning her), hvis du ønsker at objektet skal være godkendt og synligt i Arealinformation og Arealeditering version 2 efter d. 3. december.

Samarbejdsmodulet, der hidtil har sikret, at objekter først bliver vist efter godkendelse af ansvarlig kommune, forsvinder ved den endelige overgang til Arealeditering version 2. Se evt. Nyhed ” Opgraderet version af Danmarks Arealinformation-Editering er i drift” samt Nyhed ” Ny notifikationstjeneste: Arealnotifikation”.  Samarbejdsmodulet lukkes efter ønsker fra mange brugere. Og bliver erstatter af Arealnotifikation. Her kan man oprette abonnement på ændringer, foretaget i bestemte temaer indenfor egen kommunegrænse. Vejledning til Arealnotifikation kan ses her: Sådan opretter du et nyt abonnement

 

En hjælp til dig

Der er nogle ting som du bør være særligt opmærksom på, når du retter dine objekter.

 

Vigtigt:

Objekter som ikke er oprettet med de nødvendige oplysninger, vil blive slettet og kan ikke tilgås i Arealeditering version 2. Historiske objekter, som mangler de nødvendige oplysninger, vil blive slettet og vil dermed heller ikke blive tilgængelige på den nye Arealeditering version 2 efter 3. december. Miljøportalen har i starten af oktober henvendt sig via mail til alle kommuner, som havde ugyldige objekter (hvor ikke alle obligatoriske datafelter var udfyldt korket) og bedt om at få rettet dem.

 

 

 

 

 

Tilbage til nyheder