Brugeradministration og Brugerstyring

Hvis du søger information om migrering til ny brugerstyring følg dette link: Migrering til ny brugerstyring

På denne side vil du finde informationer om vores Brugerstyring og brugeradministration.

Når en myndighed eller anden aktør ønsker at få adgang til Danmarks Miljøportals fagsystemer, skal der indgås en brugeradministrationsaftale​. Når aftalen er indgået, kan myndigheden, selv tildele sine medarbejdere roller og adgang​ til relevante fagsystemer. Danmarks Miljøportals brugeradministrationsløsning med brugeradministratorer ude i organisationerne sikrer, at vores cirka 15.000 brugere får præcis den adgang, de hver især har brug for.

Brugerstyring

Brugerstyring betegner den log ind-metode som benyttes på Danmarks Miljøportals systemer og eksternt tilsluttede systemer.

Vores systemer er beskyttet af brugerstyring (baseret på føderation, hvor brugeres adgangsrettigheder til forskellige systemer bliver samlet i én digital identitet). Det sikrer, at kun godkendte brugere kan tilføje og redigere i data i vores systemer. Din organisation skal indgå en brugerstyringsaftale med Danmarks Miljøportal for at benytte vores brugerstyring. Kontakt vores support for at anmode om en brugerstyringsaftale.

Når du skal bygge en klient til Danmarks Miljøportals services, som er beskyttede af brugeradministration, fx webservice til inddatering, kan du følge nedenstående steps. 

Hente sample kode: I vores Help Center finder du sample kode og vejledninger til anvendelser af koden: Vejledninger til fagsystemadministratorer
Hent certifikater: I Help Center finder du information om at hente certifikater til de systemer du vil udvikle til. Kontakt supporten via Helpcenteret for mere information​
Opsæt efter kodesprog:  I Help Center finder du vejledning til opsætning af kodesproget for .NET  og Java. Husk at til testformål skal opsætningen mod Danmarks Miljøportals test STS anvendes.

Når du har bygget og testet din klient op mod Danmarks Miljøportals demomiljøer, kan du læse om opsætning mod produktionsmiljøerne i Vejledninger til fagsystemadministratorer. Danmarks Miljøportal stiller ikke testbrugere til rådighed i produktion.