Miljøportalens brugerseminar 2024: Natur og Datadeling

Kom med, når Miljøportalen igen i år inviterer til brugerseminar: Seminar på Fagområdet datadeling: let adgang til data i Miljøportalens systemer og Seminar på Fagområdet natur: Den nye Naturdatabase

Miljøportalens brugerseminar giver dig en mulighed for at dele viden og erfaringer samt få svar på dine spørgsmål. Foruden, at du bliver opdateret på de to fagområder, vil der være mulighed for, at du kan netværke over frokost og break-outs igennem dagen. 

I år vil det foregå lidt anderledes end vanligt, da vi fokuserer på to fagområder: Natur og Datadeling. Vi kommer forbi 9 byer fordelt rundt omkring i landet. 

Nedenfor ser du beskrivelser af indholdet på årets brugerseminar. Har du spørgsmål til indhold, det praktiske eller noget helt andet, er du altid velkommen til at kontakte vores support. 

Vi glæder os til at komme rundt i landet og møde vores brugerne af vores systemer.  

Tilmelding er åben for alle kommunale, regionale og statslige medarbejdere samt repræsentanter fra forsyninger og andre primære brugere af Danmarks Miljøportal. Der vil være gratis forplejning i løbet af dagen, så husk at melde dig fra, hvis du ikke kan deltage alligevel senest 2 dage før. Overholdes dette ikke, pålægges et no-show gebyr på kr. 500 for at undgå madspild.

Seminar på Fagområdet datadeling: Let adgang til data i Miljøportalens systemer 

v. systemansvarlig Serena Pilunnguaq Sørensen, systemansvarlige Dorthe Holme og driftsleder Ane Klok fra Danmarks Miljøportal

Tid: 09.00-15.00 

Danmarks Miljøportal har mange løsninger. Vi udstiller og distribuerer data på adskillelige måder. Vi har de seneste år arbejde ihærdigt på at gøre adgang til at se data lettere og bedre, i den forbindelse har vi skabt flere løsninger til forskellige behov og brugere, som vi vil præsentere på seminar for datadeling. 

I løbet af dagen vil vi dykke ned i systemerne: Danmarks Arealinformation, Arealdata, Miljødata, Danmarks Naturdata, Datakatalog, EA-Hub, EA-Tools samt vores QGIS plug-in. Vi vil give en gennemgang af funktioner og muligheder i de forskellige systemer, så du får viden om, hvordan du søger efter data, og hvor du finder hvilke data.   

Målet er, at du kan tage hjem fra seminaret, klædt på til at benytte Miljøportalens systemer og finde rundt i de mange fællesoffentlige miljødata.   

Vi arbejder fortsat med en række forbedringer i forhold til at gøre adgangen til data lettere. Vi håber derfor, du vil deltage på årets brugerseminar, hvor vi præsenterer de nyeste tiltag og hvor du har mulighed for at give feedback og forslag til os.

Datoer:

 • Aalborg d. 2. september i Kaffe Fair 
 • Aarhus d. 3. september i Godsbanen
 • Holstebro d. 16. september i Slagteriet
 • Sønderborg d. 17. september i Sønderborg Strand
 • København d. 30. september i Landbrugsstyrelsen
 • Holbæk d. 1. oktober i Holbæk Sportsby
 • Odense d. 7. oktober i Odense Mødecenter
 • Vordingborg d. 8. oktober i DGI Huset Vordingborg

Tilmeld dig her: https://da.surveymonkey.com/r/MQDWK6Z

Seminar på Fagområdet natur: Den nye Naturdatabase 

v. fagområdeansvarlig Lau Lyck Nielsen, projektleder Karl Rasmus Sveding og driftsleder Ane Klok fra Danmarks Miljøportal

Tid: 09.00-15.00 

Til årets brugerseminar på Fagområdet Natur vil vi dykke ned i Naturdatabasens nye muligheder samt introducere Naturdatabasens App, der lanceres i sommeren 2024. Til seminaret vil vi fordybe os i brugen af begge platforme og deres samspil. Vi vil præsentere de forskellige funktioner og værktøjer, som disse systemer tilbyder. Deltagerne vil få indsigt i, hvordan de bedre kan benytte systemerne i deres arbejde med naturdata. 

Vi vil også præsentere Danmarks Miljøportal og faggruppens løbende bestræbelser på at forbedre systemerne for Miljøstyrelsen og Kommunerne. 

Seminaret er målrettet professionelle der arbejder med naturdata og inddater data i felten. 

Datoer:

 • Aalborg d. 4. september i Kaffe Fair 
 • Aarhus d. 5. september i Godsbanen
 • Holstebro d. 18. september i Slagteriet
 • Sønderborg d. 19. september i Sønderborg Strand
 • Frederiksværk d. 25. september i Gjethuset
 • København d. 2. oktober i Landbrugsstyrelsen
 • Holbæk d. 3. oktober i Holbæk Sportsby
 • Odense d. 9. oktober i Odense mødecenter
 • Vordingborg d. 10. oktober i DGI Huset Vordingborg

Tilmeld dig her: https://da.surveymonkey.com/r/MQDWK6Z