Stabil drift genoprettet på Rottedatabasen efter midlertidige udfordringer

26. april 2024

Vi er glade for at meddele, at stabil drift er blevet genetableret på Rottedatabasen siden den 25. april. Vi beklager de udfordringer, vores brugere har oplevet siden torsdag den 18. april, hvor der var betydelige problemer med at få kontakt til Rottedatabasen for både myndighedsbrugere og 3. partssystemer med tilknytning til SOAP-servicen.

I løbet af denne periode har vi gennemført omfattende undersøgelser af vores services og database i samarbejde med Microsoft for at identificere og løse problemet.

Vi blev opmærksomme på i går, i samarbejde med vores udviklere, at der var kontinuerlige kald til SOAP-servicen fra en specifik brugerkonto, hvilket medførte nedetid for alle brugere af Rottedatabasen. Den pågældende brugerkonto er blevet lukket ned uden yderligere varsel, da dens kald blev udført uhensigtsmæssigt.

Vi opfordrer vores 3. partssamarbejdspartnere til at være opmærksomme på korrekt opsætning af kald til Danmarks Miljøportals services for at undgå lignende problemer i fremtiden.

Danmarks Miljøportal undersøger muligheden for at implementere rate limiting på servicekaldene i fremtiden, for at sikre en mere stabil drift af vores REST services.

Vi takker for jeres tålmodighed og forståelse under dette problem på driften.

 

Tilbage til nyheder