Lancering: Nyt Danmarks Arealinformation

5. oktober 2023

Danmarks Miljøportal er stolte over at kunne invitere vores brugere ind i det nye Danmarks Arealinformation. Den nye version er netop gået i luften og kan findes i oversigten over vores systemer. Vi kører paralleldrift med både den gamle og nye version i 6 måneder. Det betyder, det gamle Arealinformation lukker ultimo april, og du kan stadig benytte den gamle version frem dertil.

Baggrund for opgraderingen

Gennem mere end ti års eksistens er Danmarks Arealinformation blevet den centrale offentlige platform, hvor myndighederne sikrer fri adgang til data om Danmarks arealer. Antallet af informationer, der bruges i systemet, er i løbet af denne tid syvdoblet. Derfor valgte Stat, kommuner og regioner gennem Danmarks Miljøportal at afsætte et millionbeløb til opgradering af platformen for at gøre den mere brugervenlig. 

Vil du vide mere om baggrunden for opgraderingen, kan du læse vores nyhed fra september ”Danmarks Arealinformation opgraderes med millionbevilling”.

Få hjælp

Vi har samlet en kort videointroduktion til det nye Arealinformation, som giver et hurtigt overblik over funktionerne i brugerfladen. Du kan se videoen her.
Guides og vejledninger til den nye version findes i vores HelpCenter. Har du yderligere brug for hjælp, er du velkommen til at kontakte vores support på kontaktoplysningerne nederst på siden.

Vi vil gerne høre din mening

Vi har udviklet en ny og mere brugervenlig udgave af Arealinformation med feedback fra flere forskellige typer af brugere.

Skulle der være noget, du savner i den nye version, vil vi gerne høre din mening. Du har mulighed for at svare på vores spørgeskema, hvis du inde fra den nye version skifter til den gamle version af Arealinformation. Ved at du giver din besvarelse i spørgeskemaet, har vi mulighed for at danne os et samlet billede af, hvad der yderligere skulle være behov for i den nye version.

Tilbage til nyheder