Kommunerne løfter miljødata til nye højder!

9. juni 2021

Billede fra Møns klint by Ardalan.

Det er et stort arbejde der ligger bag de mange millioner af data, Danmarks Miljøportal ligger inde med og som udstilles.

Er du en af de mange som indberetter data? Tænker du over hvor mange, der har glæde af de data du indleverer og redigerer i systemerne  og som opsamles hos Danmarks Miljøportal?

Læs med i artiklen bragt af KTC - Teknik og Miljø, når Eva Kanstrup, Ann Ammitzbo og Flemming Sørensen, stiller skarpt på værdien af kommunernes arbejde med data og den værdifulde vidensdeling og involvering, der sikrer brugervenlige systemer og bedre datagrundlag.

 

"Rundt om i kommunerne sidder tusindvis af medarbejdere og bidrager med data om miljøet. Det unikke datamateriale har bragt Danmark helt i front, og det er afgørende, når klimaet skal tænkes ind i alle samfundets beslutninger."

"Når kommunerne hver dag indleverer data, så sker det på baggrund af dataansvarsaftaler, men der er ofte ikke noget juridisk krav om det. Der er tale om frivillige aftaler mellem kommuner, stat og regioner om at dele data – simpelthen fordi det giver rigtig god mening for alle parter... Den frivillige indsats fra kommunerne bidrager til, at arbejdet i kommunerne effektiviseres, en indsats som i sidste ende giver en bedre service for borgerne...".

 

Vil du gerne se hele artiklen bragt af KTC - Teknik og Miljø?

Klik her for at læse hele artiklen fra KTC  

 

billede af artikel i KTC

 

Tilbage til nyheder