NaturAppl holdes åbent indtil efter feltsæsonen 2024

13. august 2024

Efter ønske fra brugere, er det besluttet af Styregruppen, at NaturAppl holdes åbent til inddatering af data indtil efter feltsæsonen 2024 til midten af december 2024. Herefter skal brugere af systemet benytte den opdaterede version af systemet, Naturdatabasen. 

Det var oprindeligt planlagt at lukke NaturAppl 15. August, men dette er nu udskudt. NaturAppl vedligeholdes i mindre grad og Danmarks Miljøportal vil sikre, at brugere fortsat kan inddatere og indlevere data. Der er derimod et forbehold for at udtrække og håndtere data fra NaturAppl og vi henviser derfor brugere til at benytte Naturdatabasen til dette. 

Man kan fortsat inddatere direkte i felten via NaturAppl. 

Fra NaturAppl til Naturdatabasen 

NaturAppl har siden 2011 været flittigt brugt blandt naturarbejdere. Men da systemet er forældet, igangsatte Danmarks Miljøportals Faggruppe for Natur sidste år en opgradering til en mere tidssvarende version: Naturdatabasen. I Naturdatabasen (tdl. NaturAppl) inddateres og findes data om natur indsamlet af myndighederne og eksterne leverandører i forbindelse med naturregistreringer og miljøvurderinger. 

I forbindelse med opgraderingen flyttes den Windows-baserede brugergrænseflade til en webbaseret løsning. 

Har du brug for hjælp? 

Find vejledninger og optagelser fra tidligere webinarer vedrørende NaturAppl og Naturdatabasen på vores HelpCenter. Du kan desuden møde os til årets brugerseminar om Fagområdet Natur i løbet af september og oktober. Læs mere her. 

Tilbage til nyheder