Danmarks Miljøportal vinder miljøvurderingspris

22. august 2024

Danmarks Miljøportal er stolte over at modtage Det Danske Center for Miljøvurdering (DCEA)s miljøvurderingspris i forbindelse med miljøvurderingsdag 2024 for vores arbejde med EA-Hub og EA-Tools.

Prisen uddeles til en organisation, som bidrager væsentligt til at højne kvaliteten af miljøvurderinger og forbedre tilgængeligheden af miljøinformationer til gavn for alle.

Indstilling

"Danmarks Miljøportal fortjener anerkendelse for deres betydelige bidrag til miljøvurderingsfeltet gennem DREAMS projektet, hvor de har demonstreret betydelig innovationshøjde. Gennem udviklingen og implementeringen af de digitale værktøjer EA-Hub og EA-Tools har DMP spillet en central rolle i at fremme digitaliseringen indenfor miljøvurdering. Disse værktøjer, nu tilgængelig på portalen for alle brugere, er afgørende for at understøtte effektiv datahåndtering og -analyse, hvilket forbedrer kvaliteten og tilgængeligheden af miljøinformation betydeligt. Desuden har DMP’s initiativ til at nedsætte en ny faggruppe for miljøvurdering sikret en fortsat fokusering på udvikling af innovative dataløsninger, der vil være til stor gavn for miljøvurderingsfeltet. Denne modige, proaktive og fremtidsorienterede tilgang gør DMP til en fremragende kandidat til anerkendelse for deres indsats og lederskab."

Begrundelse

"En enig komite ser de nye værktøjer, som et væsentligt kvalitetsbidrag til miljøvurderinger generelt, der forbedrer og højner tilgængeligheden af miljøinformationerne til gavn for alle.

Komiteen har tillagt det betydning, at det er lykkedes at tilgodese mange interessenter på en gang: Offentligheden, myndigheder og praktikere, der har ansvar for udførelse af miljøvurderingen, det være sig i form af rapport, proces eller den endelige beslutning. Komiteen har tillagt det særlig betydning, at det er lykkedes at tilgodese demokratiske principper og offentlighedens rolle i miljøvurderingsprocessen. Et af hovedformålene med en miljøvurdering er at give offentligheden i bred forstand indsigt i proces og vurdering, og herigennem mulighed for at bidrage med miljøoplysninger og adgang til at forbedre den endelige beslutning. De nye redskaber bidrager til de demokratiske idealer ved at give offentligheden, borgere og foreninger såvel som fx forskningsmiljøerne på universiteterne, adgang til med-indsigt i tilgængelige miljøoplysninger og dermed for at at bidrage selv."

Dansk Center for Miljøvurdering (DCEA)

DCEA er et forskningscenter om miljøvurderinger og beslutningsprocesser for øget bæredygtighed på Institut for Bæredygtighed og Planlægning på Aalborg Universitet.

Tilbage til nyheder