Nyt website til indberetning af rottebekæmpelse

2. juli 2019

Danmarks Miljøportal har udviklet et nyt website til håndtering af Rottebekæmpelse foretaget af bekæmpelsesfirmaer samt R2-autoriserede fra landbruget. Websitet hedder Rottebekæmpelse og kan tilgås via dette link: https://bekaemper.miljoeportal.dk

Websitet er udviklet  i samarbejde med Miljøstyrelsen, Kommuner, Landbrug og Fødevarer og Brancheforeningen for Skadedyrsbekæmpere. Miljøstyrelsen har finasieret udviklingen.

Websitet skal understøtte bekæmpelsesopgaven for R2-autoriserede personer fra landbruget samt mindre skadedyrsbekæmpelsesfirmaer.

Nyttige funktioner:

  • Rottebekæmpelses- sitet kan tilgås og er tilpasset til de mest benyttede browsere: Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox og en række andre(Dog ikke Internet Explorer)

  • Rottebekæmpelses-sitet kan benyttes til at angive, hvor på en adresse rotteproblemet er observeret, ved at flytte på en "rottemarkør" i kortet.

     
  • Rottebekæmpelses-sitet gør det muligt at tilmelde sig notifikationer på mail, som vedrører bekæmpelsen på en adresse.

     
  • Det er muligt at benytte smartphones og tablet til at oprette og indberette bekæmpelser via Rottebekæmpelses-sitet.

     
  • Bekæmpere kan kun se bekæmpelser fra egen virksomhed. Det samme er gældende for R2-autoriserede fra landbruget.

     
  • Rottebekæmpelses-sitet stiller webservices til rådighed, så der er mulighed for at arbejde i sine egne systemmer og stadig overholde indberetningspligten

     
  • Rottebekæmpelses-sitet sikrer, at Miljøstyrelsen og kommunerne kan blive adviseret ved en bekæmpelse, hvis de ønsker det.

     

Alle brugerne af de indberetningspligtige oplysninger får gavn af, at data samles ét sted – Rottedatabasen.

Rottebekæmpelse-sitet bliver supporteret af Danmarks Miljøportal. Du kan finde vejledning til websitet her: Vejledning til bekæmperwebsite.

Henover sommeren vil der blive lavet små film til Rottebekæmpelse websitet, som du kan finde her.

Du kan læse mere om bekæmpersitet på Miljøstyrelsens nyhed om bekæmperwebsitet her: Indberetning af rottedata fra de private bekæmpere til den fællesoffentlige rottedatabase .

God arbejdslyst.​

Tilbage til nyheder